Probiyotikler
Biocell, uluslararası standartlara uygun kalite ve üretim felsefesi, bilime dayalı Ar-Ge faaliyetleri ve üretim teknolojisindeki yenilikçi yaklaşımları ile yurtiçi ve yurtdışındaki müşterilerinin güvenini ve memnuniyetini kazanan, sektöründe tercih edilen stratejik bir iş ortağıdır.
NBC laboratuvarlarında, alanında uzman ekipler tarafından sürdürülen titiz çalışmalar sonucunda, Türkiye’ye özgü anne sütü başta olmak üzere yerli kaynaklardan izole edilen probiyotik suşların geliştirilmesi ve güvenli bir şekilde üretilmesi gerçekleştirilmektedir. NBC, sahip olduğu en son teknoloji modern altyapısı ile hazırlanmış moleküler biyoloji ve genetik laboratuvarlarında ihtiyaca yönelik çözümler sunmaktadır.
Yüksek Teknolojik Standartlar
NBC Probiyotik Serisi’nin in-vitro testleri başarıyla tamamlanmıştır.
NBC bünyesinde bulunan altyapı ile gerçekleştirilen testlerde en başarılı türler seçilmiştir.
Antibakteriyel Etki
Probiyotikler salgıladıkları antimikrobiyal metabolitler sayesinde vücutta hastalık yapmapotansiyeli olan zararlı bakterilerin üremesini engeller.
NBC Probiyotik Serisi ile yapılan çalışmalar sonucunda birçok patojen mikroorganizma üzerinde etkili sonuçlar elde edilmiştir.
Antifungal Etki
Probiyotikler salgıladıkları antifungal metabolitler sayesinde mantar enfeksiyonlarını inhibe eder. NBC Probiyotik Serisi, hastalık yapıcı fungal türler üzerinde başarılı sonuçlar sağlamıştır.
Yüksek Konsantrasyon
NBC, sahip olduğu üretim altyapısı sayesinde ihtiyaç duyulan yüksek konsantrasyonda probiyotikleri üretme kapasitesine sahiptir.
Fenotipik Analizler
Probiyotiklerin morfolojik özelliklerinin (şekil, büyüklük, dizilim karakteri) bir takım kimyasal testler ile belirlenmesi amacıyla yapılmaktadır. Gram boyama, katalaz, şeker fermentasyon testleri tüm NBC Probiyotik Serisi için uygulanmıştır.
Genotipik Analizler
Probiyotiklerin genetik materyal temelli analizler sonrası sahip oldukları özelliklerinin tespitedilmesi ve bu özelliklere göre sınıflandırılmasını destekleyenanalizlerdir. NBC Probiyotik Serisi’ndeki suşlar için 16S rRNA ve WGS analizleri yapılmıştır.
Bağırsak Tutunma Kabiliyeti
Caco-2 hücreleri kullanılarak tasarlanan deney düzeneği ile probiyotiklerin bağırsak yüzeyine tutunma/yapışma potansiyeli tespit edilmektedir.
NBC bünyesinde üretilen probiyotikler bağırsak duvarına tutunma kabiliyetine sahiptir.
Gastrointestinal Sistemde Asit ve Alkali Ortamlara Dayanıklılık
SHIME modeli üzerinden tasarlanan deney düzeneği ile probiyotiklerin gastrointestinal sistemdeki asit ve alkali ortamlara dayanıklılığı tespit edilmektedir. SHIME modeli ile yapılan çalışmalarda NBC Probiyotik Serisi’nin gastrointestinal sistem asit ve alkali sıvılarına dayanıklı olduğu tespit edilmiştir.
Beta Galaktosidaz Etki
Beta galaktosidaz, laktozun glikoz ve galaktoza hidrolizini katalizleyen enzimdir. NBC Probiyotik Serisi’nin beta galaktosidaz etki gösterdiği tespit edilmiştir.
Lizozim Direnç
Lizozim bakterilerin hücre duvarını parçalayan bir enzimdir. Yapılan çalışmalarda NBC Probiyotik Serisi’nin lizozime karşı dirençli olduğu tespit edilmiştir.
NBC Probiyotik Serisi
Lactobacillus plantarum
Morfoloji: Laktik asit bakterisi (LAB) ailesine ait bir türdür, Gr (+)
Görünüş: Beyaz krem toz
Partikül Boyutu: Max 200 micron
Konsantrasyon/Canlılık: Min 3×1011 cfu/g
Ambalajlama: 0,5 kg, 1 kg, 5 kg
Saklama Koşulu: Orijinal ambalajında (oksijen ve nem bariyerli, vakumlu halde) açılmadan -8 ile -20°C arasında, kuru ve güneş ışığından uzak bir ortamda saklanması tavsiye edilmektedir.
Raf Ömrü: 2 yıl
Uygulanabilir Farmasötik Formlar: Kapsül, saşe, likit
Lactobacillus rhamnosus
Morfoloji: Laktik asit bakterisi (LAB) ailesine ait bir türdür, Gr (+)
Görünüş: Beyaz krem toz
Partikül Boyutu: Max 200 micron
Konsantrasyon/Canlılık: Min 4×1011 cfu/g
Ambalajlama: 0,5 kg, 1 kg, 5 kg
Saklama Koşulu: Orijinal ambalajında (oksijen ve nem bariyerli, vakumlu halde) açılmadan -8 ile -20°C arasında, kuru ve güneş ışığından uzak bir ortamda saklanması tavsiye edilmektedir.
Raf Ömrü: 2 yıl
Uygulanabilir Farmasötik Formlar: Kapsül, saşe, likit
Lactobacillus paracasei
Morfoloji: Laktik asit bakterisi (LAB) ailesine ait bir türdür, Gr (+)
Görünüş: Beyaz krem toz
Partikül Boyutu: Max 200 micron
Konsantrasyon/Canlılık: Min 2×1011 cfu/g
Ambalajlama: 0,5 kg, 1 kg, 5 kg
Saklama Koşulu: Orijinal ambalajında (oksijen ve nem bariyerli, vakumlu halde) açılmadan -8 ile -20°C arasında, kuru ve güneş ışığından uzak bir ortamda saklanması tavsiye edilmektedir.
Raf Ömrü: 2 yıl
Uygulanabilir Farmasötik Formlar: Kapsül, saşe, likt
Streptococcus thermophilus
Morfoloji: Laktik asit bakterisi (LAB) ailesine ait bir türdür, Gr (+)
Görünüş: Beyaz krem toz
Partikül Boyutu: Max 200 micron
Konsantrasyon/Canlılık: Min 2×1011 cfu/g
Ambalajlama: 0,5 kg, 1 kg, 5 kg
Saklama Koşulu: Orijinal ambalajında (oksijen ve nem bariyerli, vakumlu halde) açılmadan -8 ile -20°C arasında, kuru ve güneş ışığından uzak bir ortamda saklanması tavsiye edilmektedir.
Raf Ömrü: 2 yıl
Uygulanabilir Farmasötik Formlar: Kapsül, saşe, likit
Lactobacillus fermentum
Morfoloji: Laktik asit bakterisi (LAB) ailesine ait bir türdür, Gr (+)
Görünüş: Beyaz krem toz
Partikül Boyutu: Max 200 micron
Konsantrasyon/Canlılık: Min 2×1011 cfu/g
Ambalajlama: 0,5 kg, 1 kg, 5 kg
Saklama Koşulu: Orijinal ambalajında (oksijen ve nem bariyerli, vakumlu halde) açılmadan -8 ile -20°C arasında, kuru ve güneş ışığından uzak bir ortamda saklanması tavsiye edilmektedir.
Raf Ömrü: 2 yıl
Uygulanabilir Farmasötik Formlar: Kapsül, saşe, likit
Lactobacillus casei
Morfoloji: Laktik asit bakterisi (LAB) ailesine ait bir türdür, Gr (+)
Görünüş: Beyaz krem toz
Partikül Boyutu: Max 200 micron
Konsantrasyon/Canlılık: Min 2×1011 cfu/g
Ambalajlama: 0,5 kg, 1 kg, 5 kg
Saklama Koşulu: Orijinal ambalajında (oksijen ve nem bariyerli, vakumlu halde) açılmadan -8 ile -20°C arasında, kuru ve güneş ışığından uzak bir ortamda saklanması tavsiye edilmektedir.
Raf Ömrü: 2 yıl
Uygulanabilir Farmasötik Formlar: Kapsül, saşe, likit
Lactobacillus brevis
Morfoloji: Laktik asit bakterisi (LAB) ailesine ait bir türdür, Gr (+)
Görünüş: Beyaz krem toz
Partikül Boyutu: Max 200 micron
Konsantrasyon/Canlılık: Min 2×1011 cfu/g
Ambalajlama: 0,5 kg, 1 kg, 5 kg
Saklama Koşulu: Orijinal ambalajında (oksijen ve nem bariyerli, vakumlu halde) açılmadan -8 ile -20°C arasında, kuru ve güneş ışığından uzak bir ortamda saklanması tavsiye edilmektedir.
Raf Ömrü: 2 yıl
Uygulanabilir Farmasötik Formlar: Kapsül, saşe, likit
Lactobacillus reuteri
Morfoloji: Laktik asit bakterisi (LAB) ailesine ait bir türdür, Gr (+)
Görünüş: Beyaz krem toz
Partikül Boyutu: Max 200 micron
Konsantrasyon/Canlılık: Min 1×1011 cfu/g
Ambalajlama: 0,5 kg, 1 kg, 5 kg
Saklama Koşulu: Orijinal ambalajında (oksijen ve nem bariyerli, vakumlu halde) açılmadan -8 ile -20°C arasında, kuru ve güneş ışığından uzak bir ortamda saklanması tavsiye edilmektedir.
Raf Ömrü: 2 yıl
Uygulanabilir Farmasötik Formlar: Kapsül, saşe, likit